Heb je het laminaat van je dromen gevonden en ben je benieuwd hoe je de vloer goed gelegd krijgt? Welnu, Klusup heeft voor jou het antwoord. Boek een professionele laminaatlegger. Dankzij ons platform wordt het leggen van een laminaatvloer een fluitje van een cent. Een vakman komt langs op een moment dat het jou uitkomt. En mocht je midden in een verbouwing of verhuizing zitten, maak dan gebruik van onze spoedservice. Je kunt dan vandaag al van je nieuwe vloer genieten.
Vaak wordt er ook over laminaat gezegd dat het makkelijk te leggen is. Dat is slechts de halve waarheid. Het klopt dat de planken dankzij het kliksysteem eenvoudig in elkaar te schuiven zijn. Maar wat ze je in de woonwinkel of bouwmarkt niet vertellen, is dat de moeilijkheid in het zagen zit. Vooral in de hoeken en rondom kozijnen is het een uitdaging om laminaat precies passend te krijgen. Het is daarom helemaal geen schande als je het leggen van laminaat overlaat aan een expert. De laminaatleggers via Klusup hebben +100.000 M2 laminaat gelegd en kennen de fijne kneepjes van het vak.
Al onze aangesloten laminaatleggers hebben we geselecteerd op basis van ervaring en vriendelijkheid. Je kunt er dus op vertrouwen dat je door een bekwame en behulpzame vakman wordt geholpen. Eerst zal hij je ondervloer leggen en daarna het laminaat en de plinten. Het laminaat wordt recht afgezaagd, tenzij je muren niet haaks op elkaar staan. Ook beheerst de vakman de techniek om laminaat in patroon te leggen, bijvoorbeeld in Hongaarse punt of visgraat. En de plinten kan hij in verstek zagen. Nadat alles is gelegd, ruimt een vakman alle rommel op en laat hij alleen een perfecte gelegde vloer achter.
Als jij voor mooi laminaat zorgt, dan neemt de vakman het juiste gereedschap mee om je vloer te leggen. Vergeet niet om ook de dilatatieprofielen, ondervloer en plinten te regelen. Indien je niet over een auto beschikt, dan kan een laminaatlegger bij de lokale bouwmarkt alle materialen voor je aanschaffen. Wel zo gemakkelijk!
Bij het snijden of zagen gaat altijd wat laminaat verloren. Sla daarom voldoende planken in om een tekort te voorkomen. Reken 10% meer dan het oppervlak van de ruimte. Houd ook rekening met het zaagverlies van je plinten. Voor voldoende plinten tel je 10% op bij de omtrek.
Ja, elk soort laminaat heeft een ondervloer nodig. Een laminaatvloer zonder ondervloer maakt lawaai als je erop loopt en raakt bovendien beschadigd. Daarom is het altijd raadzaam om voor een ondervloer te kiezen.
Laminaat kun je op ieder soort ondergrond leggen, zelfs op een betonvloer. Naast een isolerende ondervloer heb je bij een betonnen vloer ook een folie nodig. Folie verhindert dat je laminaatvloer gaat bollen door optrekkend vocht.
Laminaat wordt van hout gemaakt. Dat materiaal heeft de neiging om te werken. Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid kan het laminaat krimpen of uitzetten. Daarom is het verstandig om het laminaat vooraf te laten acclimatiseren in de kamer waar je het gelegd wilt hebben. Leg de planken 48 uur van tevoren in de desbetreffende ruimte. Het laminaat kan in de verpakking blijven. Zet de planken niet verticaal tegen de muur, want anders zullen ze kromtrekken.
Wil je laminaat in meerdere kamers leggen, dan kan de vloer door temperatuurverschillen gaan werken. Om het krimpen of uitzetten van het laminaat te verbergen, heb je bij de overgang tussen de verschillende ruimtes een dilatatieprofiel nodig. Dat is een strip met een loze ruimte die onder de deur wordt geplaatst. Een dilatatieprofiel wordt ook wel een overgangsstrip genoemd.
Voor een voorspoedig verloop van de klus adviseren we je om alle meubels uit de te lamineren ruimte te halen. Ook is het handig als je oude vloer al is verwijderd. Op die manier kan de vakman bij aankomst direct aan de slag. Mocht je geen tijd of zin in sjouw- en breekwerk hebben, laat dan het leegruimen van de ruimte over aan de vakman. Breng ons van tevoren wel op de hoogte, want dan plannen we extra tijd in.
Door het leggen van laminaat komt je vloer een stukje omhoog. Je hebt dan kans dat de deur over de vloer sleept als je deze opent of sluit. Om beschadigingen aan je vloer te voorkomen, kan een laminaatlegger je deur opnieuw afhangen. Hij zal de scharnieren iets verzetten of de deur aan de onderzijde bijschaven. Ook kan een laminaatlegger de afdekplint onder je keukenkasten weer netjes op maat maken.
Jazeker, wij beschikken over een landelijk netwerk van laminaatleggers. De vakmannen wonen verspreid door heel Nederland. Hierdoor kunnen we je van Amsterdam tot Enschede en van Groningen tot Maastricht van dienst zijn.