ClickCease

Parketteur gezocht?

rating (4 beoordelingen)
Regel het parket dat je altijd al had willen hebben. Maak vervolgens een afspraak met een parketteur voor het leggen van je vloer. Deze vakman is ook beschikbaar voor het schuren, oliën en lakken van je bestaande parketvloer.
spoedSpoed? Vandaag geholpen garantieZorgeloos je klus uitbesteden met het garantiepakket klanten150.000+ klanten gingen je voor tariefTransparant en scherp tarief serviceGeen voorrijkosten
  • spoedSpoed? Vandaag geholpen
  • tariefZorgeloos je klus uitbesteden met het garantiepakket
  • klanten150.000+ klanten gingen je voor
  • beoordelingenTarief vanaf € 65,00 p/uur
  • serviceGeen voorrijkosten

In 3 stappen een parketteur boeken

Simpeler kan haast niet
Voor iedere klus de beste vakman

Omschrijf je klus

Omschrijf je klus, zodat we weten wat je gedaan wilt hebben.
Klik, tik en boek

Kies je uitvoerdatum

Kies een gewenste datum voor de afspraak. Bij spoed word je vandaag nog geholpen.
Klus vakkundig uitgevoerd

Maak je boeking

Je wordt gekoppeld aan een parketteur met de beste beoordelingen.

4 beoordelingen parketteurs

Klanten beoordelen onze parketteur gemiddeld met 4,8 uit 5 sterren.
Parketteur per uur
review
"Uitstekende vakman"
uit Amsterdam
19-06-2023
Parketteur per uur
review
"Een 28jaar oude houten vloer laten lakken, dit is ..."Meer
uit Capelle aan den IJssel
05-05-2023
Parketteur per uur
review
" "
uit Capelle aan den IJssel
14-03-2023
Parketteur per uur
review
"Goed werk. Goed meegedacht met de situatie. Vlot u..."Meer
uit Utrecht
25-10-2022

(Met spoed) een parketteur nodig?

Na veel geld uitgegeven te hebben aan parket, is een slecht gelegde vloer het laatste wat je wilt hebben. Beknibbel daarom niet op de kosten door zelf een parketvloer te leggen. Het is verstandiger om de klus over te laten aan een vakman. Je weet dan zeker dat je vloer goed komt te liggen en jarenlang mee zal gaan. Een parketteur via Klusup legt dagelijks parket en is je graag van dienst. Boeken kan in heel Nederland en op ieder moment. Onze aangesloten vakmannen zijn ook met spoed of in het weekend beschikbaar.

Tarief parketteur

Een parketteur vraagt een uurtarief van € 65,- inclusief BTW. Bij spoed of in het weekend is het tarief een stukje hoger. Tijdens de boeking laten we je per datum en tijdstip het geldende tarief zien.

Wat doet een parketteur?

Een parketteur is moeilijk woord voor parketlegger. Deze vakman legt dus parket. Hij kan je vloer in standaard plankenpatroon leggen, maar ook in visgraat of Hongaarse punt. De vloer komt goed te liggen dankzij een ondervloer en krijgt de afwerking die je wilt met de plinten van je keuze. Ook kun je een parketteur inschakelen voor het onderhoud van je parketvloer. Door je versleten vloer eerst te schuren en daarna te oliën of te laken, komt je parket er weer als nieuw uit te zien.

Hoelang duurt het leggen van parket?

Deze vraag is niet concreet te beantwoorden. Hoeveel tijd de parketteur nodig heeft is grotendeels afhankelijk van het oppervlak van je vloer. Daarnaast speelt de indeling van je woning een rol. Heb je een huis met lastige hoekjes, dan zal een parketteur meer tijd nodig hebben. Ook hangt de tijdsduur af van het patroon dat je gelegd wilt hebben. Bij aanvang van de klus kan een parketteur je een indicatie geven.

Wie regelt de materialen?

Als jij een mooie parketvloer uitzoekt, dan neemt een parketteur het juiste gereedschap mee. Vergeet je niet om ook de plinten en de ondervloer te regelen? Mocht tijdens de klus blijken dat er iets ontbreekt, dan kan een parketteur bij de lokale bouwmarkt aanvullende materialen voor je aanschaffen. De extra tijd die hij hieraan besteedt, brengen we in rekening op je factuur. Dat geldt ook voor de materiaalkosten.

Hoeveel planken heb ik nodig?

Tijdens het leggen van parket gaan er altijd wat planken verloren. In vakjargon heet dat zaagverlies. Om te voorkomen dat je te weinig hebt, is het verstandig om extra planken in te slaan. Bij een parketvloer in plankenpatroon ga je uit van 10%. Voor het leggen van een patroon reken je 12% extra.

Heeft parket een ondervloer nodig?

Voor een goed gelegde parketvloer is een ondervloer noodzakelijk. Hiermee zorg je voor een vlakke ondergrond. Zo kan je parket niet beschadigingen als je erop loopt. Ook heeft een ondervloer een geluiddempende, vochtwerende en isolerende werking.

Moet parket acclimatiseren?

Parket is van hout gemaakt. Dat materiaal heeft de neiging om te werken. Daarom is het verstandig om de planken te laten wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid in huis. Leg de planken minimaal 48 uur van tevoren in de kamer waar je de vloer gelegd wilt hebben. Het parket kun je in de verpakking laten. Zorg er wel dat de planken plat liggen, zodat ze niet krom kunnen trekken.

Moet ik vooraf de kamer leegruimen?

Voor een voorspoedig verloop van de klus is het raadzaam om de kamer leeg te ruimen. Heb je hierbij hulp nodig, laat het ons gerust weten tijdens het maken van een afspraak. Een parketteur zal je meubels naar een andere ruimte verplaatsen en je oude vloer verwijderen.

Is Klusup ook in mijn regio actief?

Klusup beschikt over een landelijk netwerk van parketteurs. Hierdoor kunnen we je door heel Nederland van dienst zijn. Of je nu woont in Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Nijmegen of Delfzijl, eenvoudig een parketvloer leggen kan overal.

Ook een parketteur nodig?

Heb je een andere vakman nodig? Bestel dan een elektricien, timmerman, tuinman of loodgieter. Voor een grote (verbouw)klus kun je beter kiezen voor een klusbedrijf of timmerbedrijf.
loading
×