+
Laminaat zelf of laten leggen – Wat is beter?
Als je van plan bent om zelf laminaat te leggen, verdiep je dan goed in de klus. Een veelgemaakte fout van doe-het-zelvers is dat het laminaat te strak op de muur wordt gelegd. Omdat de vloer altijd werkt, heb je daardoor kans dat de planken zullen opbollen. Niemand wil een slecht gelegde vloer, want dat is vaak het eerst wat je zult zien als je een woning binnenkomt. Wil je zeker weten dat je jarenlang plezier van je laminaatvloer zult hebben? Het is dan verstandig om het leggen van een laminaatvloer uit te besteden aan een professional.
+
Is laminaat geschikt voor de keuken?
Laminaat is een perfecte keuze voor de keuken. Het materiaal is waterafstotend en krasbestendig. Het is dus niet erg als je tijdens het afwassen water morst of tijdens het koken iets uit je handen laat vallen.
+
Is laminaat geschikt voor de badkamer?
Is laminaat geschikt voor de badkamer?
Nee, je kunt laminaat niet in de badkamer leggen. Verwar het begrip "waterafstotend" niet met "waterbestendig". Laminaat is zo ontwikkelt dat het enkele druppels water kan verdragen. Echter, de planken zullen beschadigd raken wanneer het langdurig wordt blootgesteld aan vocht.
+
Heeft mijn laminaatvloer een ondervloer nodig?
Ja. Een ondervloer is een must voor iedere laminaatvloer. Aangezien laminaat zwevend wordt gelegd, heeft de vloer een stabiele en egale ondergrond nodig om gewicht te kunnen dragen. Zonder ondervloer zal je laminaat beschadigd raken en bovendien veel lawaai maken, vooral als je erop loopt.
+
Wat zijn dilatatieprofielen en waar dienen ze voor?
Een dilatatieprofiel is een strip met loze ruimte. Je kunt de strip gebruiken om een zaagsnede tussen twee vloeren mee af te werken. Dilatatieprofielen zijn vooral aan te bevelen als je laminaat in meerdere kamers laat leggen. De strip zorgt ervoor dat je geen lelijke naden krijgt als de vloer door veranderingen in temperatuur of luchtvochtigheid gaat werken. In de bouwmarkt wordt een dilatatieprofiel ook wel een overgangsstrip genoemd.
+
Laminaat acclimatiseren – Waarom is dat belangrijk?
Laminaat is een natuurproduct en dus gevoelig voor veranderingen van buitenaf. Voordat de vloer wordt gelegd, is het belangrijk om de planken eerst te laten wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van je woning. Leg daarom de planken 48 uur van tevoren in de ruimte die je gelamineerd wilt hebben. Het is niet nodig om de planken uit de verpakking te halen, maar zorg er wel voor dat ze vlak liggen.
+
Wie regelt het materiaal?
Omdat de planken minimaal 48 uur moet acclimatiseren, is het raadzaam om zelf de planken te regelen. Denk je ook aan de ondervloer, plinten en dilatatieprofielen? Met alle materialen in huis kan de vakman zonder vertraging je nieuwe laminaatvloer leggen.
+
Hoeveel laminaat heb ik nodig?
Tijdens het zagen of snijden gaat altijd wat laminaat verloren. Sla daarom voldoende laminaat in. Om er zeker van te zijn dat je genoeg in huis haalt, tel je 10% extra bij het vloeroppervlak op.
+
Wat kan ik van de laminaatlegger verwachten?
Zeg vaarwel tegen beunhazen en ondermaats vakmanschap! Bij Klusup kun je verwachten dat je laminaat door een échte expert wordt gelegd. Ons platform is alleen toegankelijk voor vakmannen met verstand van zaken én het juiste gereedschap. Elke laminaatlegger is bij aanmelding uitgebreid gescreend en zorgvuldig geselecteerd op kennis en ervaring. Via ons platform hebben alle vakmannen sinds oprichting meer dan 100.000 m2 laminaat gelegd. Ze kunnen niet alleen het laminaat leggen, maar ook de
ondervloer,
plinten en dilatatieprofielen. In de klusomschrijving van je boeking kun je precies aangeven wat je allemaal gedaan wilt hebben.
+
Wat kost laminaat laten leggen?
Het inhuren van een vakman voor het leggen van laminaat kost € 50,- per uur. Heeft de klus spoed of wil je deze in het weekend laten uitvoeren? Het uurtarief zal dan ietsjes hoger zijn. Tijdens de boeking kun je zien hoeveel. Zodra je een datum en tijdstip van je voorkeur hebt geselecteerd, verschijnt het juiste tarief vanzelf op je scherm.