+
Wanneer kan ik het beste laurier snoeien?
De laurier is een plant die snel groeit. Het is dus niet verkeerd om de laurier drie keer per jaar te snoeien. De eerste snoeibeurt geef je in de maanden maart of april. Daarna zal de struik al snel nieuwe scheuten geven. Knip daarom de takken in juni bij. In oktober geef je de laurier een laatste snoeibeurt. Wil je bloemen in de laurierhaag? Snoei de haag één keer per jaar na de bloeiperiode in de maand juni.
+
Is laurier in de winter te snoeien?
Nee. Voor een mooie haag is het belangrijk om de laurier te snoeien, maar timing is hierbij essentieel. In de winter is het van belang dat de haag tot rust komt. Tijdens deze periode moet de laurier zijn krachten sparen om in de lente weer te beginnen met groeien.
+
Help, mijn laurier is te hoog geworden - Hoe kan ik de haag het beste terugsnoeien?
De laurier is een struik die best wel wat kan hebben. Een laurierhaag die te hoog is geworden kun je dus met een gerust hart terugsnoeien. Dat kan met enkele meters of tot 15 centimeter boven de grond. Je kunt de haag in het gehele snoeiseizoen drastisch terugsnoeien, maar doe deze klus bij voorkeur in het begin van het voorjaar. Door al in maart of april te snoeien zal de struik sneller nieuwe scheuten geven. Op die manier hoef je van de zomer niet tegen een kale haag aan te kijken.
+
Help, mijn laurierhaag heeft gele bladeren – Snoei ik verkeerd?
Als de bladeren van je laurier geel worden, hoeft dat niet te betekenen dat je de haag op verkeerde wijze hebt gesnoeid. Gele bladeren wijzen in de meeste gevallen op een gebrek aan voedingstoffen. Om de haag gezond te houden kun je in het voorjaar de laurier bemesten met wat compost. Voor de rest heeft een laurierhaag weinig water nodig. Alleen in een droge en warme periode hoef je water te geven. Doe dit niet te vaak en alleen in de ochtend. Geef water bij de stam. Druppel niet op het blad, want dat kan op zonnige dagen voor brandschade zorgen.
+
Wat doe ik met het snoeisel van de laurier?
Hark of veeg na het snoeien de afgeknipte bladeren en takken bij elkaar. Je kunt het snoeisel op de composthoop gooien. Houd er rekening mee dat het blad en de takken een jaar nodig hebben om te composteren. Knip daarom het snoeisel in kleine stukjes en vermeng het met ander organisch afval. Verwar de bladeren van de laurierhaag niet met de bladeren van de keukenlaurier. De bladeren van de laurierhaag zijn giftig. Gebruik ze dus niet om je stoofpotje ermee op smaak te brengen.
+
Wat kan ik verwachten als ik een tuinman boek?
Je kunt je tuingereedschap in de schuur laten staan. Op de dag van een afspraak verschijnt een vriendelijke tuinman met een professionele uitrusting om je laurierhaag te snoeien. Met een snoeischaar, takkenzaag en heggensnoeier heeft hij de klus snel en doeltreffend geklaard. Voor je het weet, staat de haag er weer netjes bij en is al het snoeisel opgeveegd.
+
Wat kost een laurierhaag snoeien?
Een tuinman vraagt voor het snoeien van je laurierhaag een uurtarief van € 50,-. Wil je het snoeiwerk in het weekend of met spoed laten uitvoeren? Het tarief gaat dan ietsjes omhoog. Tijdens de boeking kun je zien hoeveel precies. Zodra je een datum en tijdstip hebt geselecteerd, verschijnt vanzelf het geldende uurtarief.
+
Wat kan een tuinman nog meer?
Een tuinman kan je volledige tuin onderhouden. Naast het snoeien van je laurier kan hij bijvoorbeeld je
terras schoonmaken,
gazon maaien of
onkruid wieden. Heb je meerdere tuinklussen te doen? Breng ons van tevoren op de hoogte, zodat een tuinman weet welk gereedschap hij moet meenemen.
+
Is de service van Klusup landelijk?
Ja. Klusup beschikt over een landelijk netwerk van tuinmannen. Hierdoor kunnen we je in heel Nederland van dienst zijn. Of je nu woont in
Amsterdam,
Rotterdam,
Groningen,
Deventer of
Maastricht, eenvoudig je laurierhaag laten snoeien kan overal.