+
Wat is glasvezelbehang?
Glasvezelbehang bestaat uit een sterk weefsel van fijne glasvezels. Die eigenschap zorgt ervoor dat het behang een zeer praktische toepassing is om de muren te verstevigen. In de eerste jaren waarin een nieuwbouwwoning zich nog moet zetten, voorkomt het behang scheuren in de muren. Bij oude woningen is het behang vooral een uitkomst als je beschadigingen aan de muur wilt verhullen. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder glasweefsel, glasvlies,
vlies en
renovlies.
+
Hoe kan ik glasvezelbehang aanbrengen?
Glasvezelbehang is verkrijgbaar op een rol, zoals je gewend bent bij traditioneel papierbehang. Het grootste verschil tussen beide soorten is dat je glasvezelbehang heel eenvoudig kunt aanbrengen. In tegenstelling tot papierbehang hoef je de banen vooraf niet op maat te knippen en in te smeren met lijm. Bij glasvezelbehang breng je de lijm rechtstreeks aan op de wand. De baan plak je direct vanaf de rol en snijd je daarna op maat. Omdat je in de natte lijm plakt, zijn foutjes gemakkelijk te corrigeren.
+
Glasvezelbehang zelf of laten aanbrengen - Wat is beter?
Zelf glasvezelbehang aanbrengen is niet moeilijk en tevens bespaar je kosten bij het opknappen van je woning. Toch kunnen er redenen zijn waarom je liever een behanger inhuurt. De klus vereist allereest aan goede voorbereiding. Zo moet je vooraf alle stopcontacten verwijderen, spijkers uit de muur halen en gaten opvullen met plamuur. Het kan ook lastig zijn om de banen netjes rondom obstakels te krijgen. Denk hierbij aan kozijnen en radiatoren. Als je geen zin hebt om je ergens in te verdiepen of niet het geduld hebt om zorgvuldig te werken, kun je de klus maar uitbesteden aan een behanger. Deze vakman kent alle kleine kneepjes van het vak, waardoor hij snel en netjes behang kan aanbrengen.
+
Wie regelt het materiaal?
Afhankelijk van wat je makkelijk vindt, kun je het materiaal zelf of door de behanger laten regelen. Als je daar de tijd voor hebt, raden we je aan om zelf het glasvezelbehang in huis te halen. Zo kan de behanger op de afgesproken dag direct aan de slag. Vergeet natuurlijk niet de behanglijm en kwasten te regelen, anders zal de klus alsnog vertraging oplopen. Ben je niet in de gelegenheid om zelf een bezoekje aan de bouwmarkt te brengen? Nadat de behanger de muren heeft opgemeten, kan hij bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt alle benodigdheden voor je aanschaffen.
+
Hoeveel rollen glasvezelbehang heb ik nodig?
Het is niet moeilijk om te bereken hoeveel rollen glasvezelbehang je nodig hebt. Voor dit klusje heb je alleen een rolmaat, potlood, rekenmachine en kladblok nodig. Meet eerst de hoogte van de muur en tel daarbij een marge op van 10 centimeter. Deel deze uitkomst door de lengte van de rol. Je hebt nu berekend hoeveel banen je uit één rol glasvezelbehang je kunt halen. Meet vervolgens de breedte van de muur op om te bepalen hoeveel rollen je nodig hebt.
+
Wat kan ik verwachten als ik een behanger boek?
De behanger verschijnt op de afgesproken dag om zonder gedoe glasvezelbehang op de muren aan te brengen. Als je de voorbereidende werkzaamheden vooraf zelf hebt uitgevoerd, zal hij meteen naar de behangkwast grijpen. Zijn de muren nog niet behangklaar? Een behanger kan je dan helpen met het oude
behang verwijderen, boorgaten plamuren, wandmeubels verplaatsen en stopcontact demonteren. Nadat het behang perfect is aangebracht, kan hij de muren ook verven in de door jou gewenste kleur. In de klusomschrijving van je boeking kun je doorgeven waar je allemaal hulp bij nodig hebt.