+
Hoe ontstaan scheuren in stucwerk?
Dat er scheuren in je stucwerk ontstaan, hoeft niet te betekenen dat het pleister slecht is aangebracht. De meeste scheuren worden veroorzaakt door de werking van je woning. Grond onder de fundering kan bijvoorbeeld inklinken. Dat leidt weer tot barsten en scheuren in het stucwerk. Er kunnen ook scheuren optreden als je het pleister na aanbrengen te snel hebt laten drogen.
Of het nu om een boorgat, deuk of afgestoten hoekje gaat, het zijn storende elementen die het stucwerk ontsieren. Een stukadoor kan die beschadigingen voor je repareren. Nadat hij oneffenheden heeft gecorrigeerd met plamuur, zal hij het oppervlak schuren en netjes afwerken met een nieuw laagje sierpleister. Bij sierpleister met een korrel zal de vakman de structuur zo goed mogelijk nabootsen.
+
Wie regelt het materiaal?
Een stukadoor neemt het juiste gereedschap mee om de klus snel en efficiënt te klaren. Op jouw verzoek kan hij ook al het materiaal voor jou regelen.
+
Het stucwerk is flink beschadigd – Kan een stukadoor dit repareren?
Kleine beschadigingen aan een strak gestucte muur kunnen stukadoors vrij goed verhullen. De reparaties zullen niet of bijna niet waarneembaar zijn. Een flinke scheur daarentegen zul je na reparatie altijd blijven opmerken. Daarom zal een stukadoor bij grote beschadigingen je altijd adviseren om de muren opnieuw te laten stuken.
+
Wanneer word ik geholpen?
Als je een gaatje in de muur hebt, hoef je via Klusup niet lang te wachten tot de stukadoor een gaatje in zijn agenda heeft gevonden. Je wordt gewoon geholpen op een moment dat het jou goed uitkomt. Onze aangesloten stukadoors zijn 7 dagen in de week beschikbaar om je te helpen.